mandag den 24. oktober 2016

På overlevelsestur



Forrige weekend var de tre volontører fra Sumbawanga på besøg hos os i Kipili. Programmet stod på en masse hygge og en obligatorisk rundvisning i Kipili. Rundvisningen var inklusiv en præsentation af vores venner her, så de kunne få et lille indblik i vores hverdag, som vi også fået lov til at opleve deres hverdag i Sumbawanga og Peters House. Sidst, men ikke mindst, skulle vi på overlevelsestur på Krokodilleøen!
Pauline, Tine og jeg havde aftalt med vores lokale ven, Gaudens, at han ville sejle os ud på øen og overnatte med os der. Vi Kipili-piger havde lagt store planer for turen, planer som blandt andet omfattede én hanekylling: Hans og én ”hønekylling”: Heidi. Lørdag eftermiddag slæbte vi alle vores ting ned til søen, og vi fik det pakket i båden. Med båden læsset og Heidi på skødet gik kursen mod Krokodilleøen – hvis rigtige navn er Ulwile.
Gaudens i båden efter ankomst til krokodilleøen.



















Vores oppakning inklusiv Hans og Heidi
På øen stod den på først på badning – selvom Gaudens ikke mener der er krokodiller ved øen, (og ellers, påstår han, at de kun spiser sorte…) holder vi os stadig fra at bade ved skumring.



Herefter skulle der laves mad. Første punkt på dagsordenen: at dræbe og slagte Hans og Heidi. Det forgik på rigtig afrikansk manér. Gaudens holdt den levede, og fuldt bevidste høne, mens Kristina og Kristina dræbte en høne hver. Herefter skulle de plukkes og gøres i stand – så det kan jeg nu tilføje på CV’et. Kyllingen kom over bålet, mens Gaudens lærte Pauline at koge ris på tanzanisk vis. Det hele resulterede i et stort festmåltid: frisk grillkylling, ris, ristede grønsager og guacamole – vi gik ikke sultne i seng!


Stakkels Heidi...
Kyllingerne grilles. Det er klart den bedste kylling, jeg har fået hernede!


















Billede af det overdådige festmåltid. Når det bliver helt Afrika-mørkt klokken syv, må man jo spise med pandelampe.

Resten af aftenen stod på hygge med kortspil og selvfølgelig chips og dansk slik – så bliver det ikke bedre! Gaudens blev et stort fan af begrebet ”hygge” – særligt det danske slik. Det vil ikke kræve megen overtalelse, hvis vi vil af sted igen.
Om natten sov vi i telte på stranden. Næste morgen skulle vi igen have gang i bålet, da vi selvfølgelig skulle have morgenmad á la Tanzania. Vi have forberedt os og medbragt ingredienser til en mandazidej. Mandazi er en friturestegt bolle lavet af en sukkerdej med kardemomme. Det minder om æbleskiver – og smager lige så fantastisk. Tine var morgenens mandazimester og fik med stor succes lavet madazierne over bål. Inden vi igen satte kursen mod Kipili, nåede vi også en frisk morgendukkert.



















Madazierne er næsten klart!
Resten af dagen brugte vi på den nærliggende lodge, et luksus hotel, hvor vi fik badet og solet os endnu mere. Her hyggede vi os sammen med Åge og Grethe, som er seniorvolontører i Sumbawanga, og havde tilbragt deres weekend på lodgen. Tidligt mandag morgen tog Sumbawanga-pigerne igen hjem. Efter en hyggelig weekend, glæder vi os til, at vi ses igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar